Öğrencilerimiz MUN Konferansında

Öğrencilerinin ileri seviyede İngilizce bilmeleri ve konuşmalarını hedefleyerek dil programlarını oluşturan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kulüp faaliyetlerinde de İngilizce çalışmalara önem vermektedir.

Bu amaçla kurulan MUN kulübü öğrencileri yıl içinde yaptığı çalışmalar sonucunda 17-19 Nisan tarihlerinde 400 öğrencinin yer aldığı MUN konferansına katılım sağladılar.

Eğitim kurumlarının öğrenci delegeler çıkararak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simulasyon olan MUN, genelde konferans, panel, çalıştay veya forum usulüyle yürütülen toplantıları içermektedir.

Öğrencilerimiz, Kuzey Amerika ve Afrika ülkelerinin delegeleri olarak yer aldıkları panellerde “hapishane reformu, terör, silahlı drone kullanımlarının yarattığı tehlikeler” konusunda yaptıkları ön araştırmaları ve grupları ile oluşturdukları çözüm önerilerini İngilizce olarak dile getirme fırsatı buldular.

Araştırma yapmaktan, sosyal bir ortamda dünya sorunlarını tartışmaktan, çözüm önerilerinin bir parçası olmaktan ve tüm bu çalışmaları İngilizce yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren öğrencilerimiz MUN çalışmalarına katılmaya devam edeceklerini belirttiler.