Hakkımızda

Ülkemizin kalkınmasının olmazsa olmaz bileşeni olan mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması ve Bölgemiz Katılımcılarının olduğu kadar ülkemizin de nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından 2014 yılında Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulmuştur.

Öğrencilerin tamamının eğitim öğretim, ulaşım, kıyafet, yiyecek, kitap ve kırtasiyenin de dahil olduğu %100 tam burs ile okutulduğu, 500 öğrenci kapasiteli okulumuz 14.000 m2 kapalı alana sahiptir. Türkiye çapında düzenlenen ve jürisinde Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ile birlikte akademisyenlerin yer aldığı bir Mimari Proje Yarışması ile tasarlanan ve projelendirilen okulumuz bünyesinde, öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki alanlarda gelişmelerine olanak sağlayan konferans salonu, spor salonu, 21 derslik, sosyal etkinlik ve proje hazırlama odaları ile açılan meslek alanlarına yönelik modern ve teknolojik atölye ve laboratuvarlar yer almaktadır.

Okulumuzda Endüstriyel Otomasyon, Elektrik Elektronik ve Makine Teknolojileri alanlarında eğitim verilmektedir. Her bir alan için özel olarak tasarlanmış atölye ve laboratuvarlarda endüstriyel üretim simülasyonuna olanak veren eğitim ekipmanları bulunmaktadır. Okul öğretmenlerimiz tarafından özel olarak tasarlanan eğitim setleri her öğrenciye bir deney seti düşecek şekilde birebir öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından üretilerek devreye alınmaktadır. Verilen uygulamalı eğitimler endüstride kullanılan robotik üretim sistemlerine uyumludur.

Liselere Geçiş Sistemi sınav sonucunda Türkiye Geneli Yüzdelik Dilimine göre okulumuz tarafından belirlenen yüzdelik dilimde yer alarak kayıtları gerçekleştirilen tüm öğrencilerimiz gerek genel kültür dersleri gerekse de endüstriyel teknik alanlardaki meslek derslerinde iddialı bir eğitim almakta; konuşma, yazma ve okuma seviyesinden çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olarak yetiştirilmektedir. Teorik ve pratik bilgi ile donatılmış, proje yönetimi, inovasyon, teknoloji yönetimi, girişimcilik alanlarında bilgi ve deneyim kazanan öğrencilerimizin tamamı mühendislik fakültelerine hazırlanmaktadır.

İzmir ve Türkiye için model bir okul olarak yapılandırılan okulumuzun tüm giderleri İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi tarafından karşılanmaktadır.
Farkımız

FARKIMIZ :

• Modern fiziki yapısıyla; her türlü akademik, sosyal etkinlikler, proje ve Ar-Ge çalışmaları yapılabilecek alanlara sahiptir.
  • Sanayi gelişimine yön verecek mühendisler yetiştirir.
  • Akademik başarıda hedef daima yüksektir.
  • Öğrencilerin; eğitim, öğretim, kıyafet, kitap ve kırtasiye, ulaşım, yemek dahil olmak üzere gereksinimlerinin tamamı yüzde 100 bursludur.
  • Çağdaş teknolojiyle donatılmış atölye, laboratuvar ve 24 kişilik tam donanımlı dersliklerde öğrenim görülür.
  • Öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki alanlarda gelişmelerine olanak sağlayacak her türlü donanıma sahip; konferans salonu, spor salonu, 20 derslik, sosyal etkinlik ve proje hazırlama odaları, meslek alanlarına yönelik atölye ve laboratuvarları ile sağlıklı, üretken, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi amaçlayan eğitim sistemine sahiptir.

FİZİKİ KOŞULLAR

Çağdaş ve kompleks bir yapı içinde öğrencilerin sosyal kültürel ve akademik alanlarda gelişmelerine olanak sağlayacak, modern araç gereçlerle düzenlenmiş alanlar: derslikler, konferans salonu, spor salonu, kulüp odaları, biri teknik olmak üzere iki adet kütüphane, sosyal etkinlik ve proje hazırlama odaları, ileri teknolojiye göre donatılmış laboratuvar ve atölyeler…

AKADEMİK EĞİTİM

• Okulumuzda sürekli başarıyı hedef aldığımız için “Anadolu Teknik Programı” uygulanır. Amacımız, gelecekte sanayiye yön veren mühendisleri yetiştirmek olduğundan, okulumuzda öğrencileri yüksek öğrenime hazırlayan Anadolu Teknik Programı uygulanmaktadır. Bu kapsamda eğitim öğretim faaliyetleri alanında uzman kadromuz ile yürütülmektedir.
  • Yabancı dil eğitimi, öğrencilere İngilizceyi okuyup, yazacak ve konuşacak şekilde verilmektedir.
  • Zenginleştirilmiş öğretim programlarımızla öğrencilerimizi geleceğe, hafta içi ve hafta sonu destekleyici kurslarla da yüksek öğrenime hazırlıyoruz.