Prof. Dr. İbrahim Seçkin Aydın İle “Edebiyatı Niçin Öğrenmeliyiz?” Sorusuna Cevap Bulduk

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İbrahim Seçkin AYDIN okulumuzda düzenlenen ‘’Edebiyatı Niçin Öğrenmeliyiz?’’ adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı. TÜBİTAK çalışmasının da ilk etabı olan konferansta öğrencilerimizin sorduğu sorularla eğitici ve zevkli anlar yaşandı. Edebiyatı öğrenmenin hayatımıza, düşüncelerimize, yaratıcılığımıza nasıl katkı sağladığıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen konferansta Prof. Dr. İbrahim Seçkin Aydın, yaptığı sunumla öğrencilerimize edebiyatla ilgili yeni bakış açıları ve yeni fikirler kazandırdı.

Edebiyatın “Hayal mi, gerçek mi?” olduğu ise sorularla tartışıldı. Eserlerin, yazar ve şairlerin hayallerini yansıttığı ve bu hayallerin icatlara nasıl ilham kaynağı olduğu hakkında bilgiler verildi. Orhan Veli Kanık, Ferit Edgü, Enis Batur, Nazım Hikmet gibi şairlerin şiirlerinden yola çıkarak hayallerin nasıl gerçek olduğu, teknolojide nasıl kullanıldığı örneklerle açıklandı. Konferansımız Prof. Dr. İbrahim Seçkin Aydın’ın ‘’Edebiyat, yaratıcılığımızı destekleyen en önemli kaynaktır.’’ sözüyle son buldu.

28 Ekim 2019