Öğrencilerimiz İzmir Liseler Arası Münazara Turnuvasında

Okulumuz münazara kulübü öğrencileri Eraslan Okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirilen Argüman Fabrikası Münazara Turnuvası’na katıldı. 7-8 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen turnuvada özel liselerden ve devlet liselerinden 48 takım yer aldı. 96 öğrencinin katıldığı turnuvada öğrenciler; küreselleşen dünya, göçmenler, toplum ve aile gibi konularda fikirlerini hükümet ve muhalefet takımları olarak savundular.

Okulumuz öğrencilerinden Tuğba BİRAÇ, Sıdıka SERİN, Efem Berk EFE, Orkun ÖZTEPE ve Berke SEVER turnuvada okulumuzu temsil ettiler.

1.Hükümet, günümüz dünyasında evladını korumacı ebeveyn olarak yetiştirir.
2. Hükümet, her bireyin amacının olması gerektiği yönündeki toplumsal beklentiden pişmandır.
3. Hükümet, toplumsal yapıları etnik açıdan çeşitlilik arz eden ülkelerde kişilerin etnik ve kimliksel arka planlarını asla kaydetmemelidir.
4. Hükümet, küreselleşen bir dünyada ulus devletin güç kaybetmesinden memnundur.
5. Hükümet, liberal demokrasilerde yaşayan göçmenlerin, çocuklarını kendi kültürlerine göre yetiştirmelerini destekler.

Konularında beş maç yapan öğrencilerimiz “Hükümet, günümüz dünyasında evladını korumacı ebeveyn olarak yetiştirir.”, “Hükümet, her bireyin amacının olması gerektiği yönündeki toplumsal beklentiden pişmandır.” konulu maçları birincilikle tamamlayarak eğitimcilerden katılım belgelerini aldılar.

11 Aralık 2019