iaosb nedim uysal

Mezunlarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor

2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilk kez kapılarını açan okulumuz: uygulamayı bilen mühendisler yetiştirme hedefi ile öğrencilerini geleceğe hazırlamaya devam ediyor.
Genç bir okul olmasına rağmen üniversiteye uğurladığı mezunları ile öğrencilerini bir araya getiren öğretmenlerimiz, bu çalışmanın geleneksel hale gelmesini hedefliyor.
2021 mezunlarımızdan Türk-Alman Üniversitesi öğrencisi Yiğithan Doğru, Marmara Üniversitesi öğrencileri Taha Kaynak, Toprak Özkan, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Kerem Uzunöz, Gazi Üniversitesi öğrencisi Ertuğ Enes Demir’in katıldığı söyleşiye şu an mühendislik eğitimine Almanya’da devam eden Sarp Ege Ertenü de online olarak katıldı.
Okullarında aldıkları eğitimin üniversitede nasıl farklar yarattığını anlatan mezunlarımız, arkadaşlarına; lise yaşamlarında kendilerine sunulan akademik, sosyal olanaklardan nasıl yararlanmaları gerektiğini, proje tabanlı eğitimin bir parçası olarak proje çalışmalarında yer almalarının ne kadar önemli olduğunu vurguladılar.
Lise yaşamında başladığı ve TÜBİTAK Ege Bölgesine seçilen projesini üniversitede devam ettirip bu yıl TEKNOFEST’te Türkiye 1.si olan Taha Kaynak, üniversite imkanlarının kısıtlılığı nedeni ile projesini okulumuzda tamamladığını belirterek okulumuzun imkanlarının ne kadar geniş olduğunu bir kez daha belirtti.
Üniversiteye hazırlanma süreçleri ile ilgili tavsiyede bulunan mezunlarımız soru-cevap bölümünden sonra söyleşilerini tamamlayarak okullarına bir kez daha teşekkür ettiler.

23 Kasım 2022

Bu İçeriği Paylaş