Öğrencilerimiz TUBİTAK 50. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finaline Davet Edildi

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri teknoloji tasarım alanında hazırladıkları proje ile TUBİTAK 50. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali’ne davet edildiler.

Ege Bölgesi genelinde teknoloji tasarım alanında başvuru yapan 152 proje arasında 12 proje bölge sergisine davet edilirken ve Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de projeleri ile bu sergide yerlerini aldılar.

10-A sınıfı öğrencileri Mert Aylan ve Yiğithan Doğru’nun, Proje Rehberi Öğretmenleri Nahit Nargaz ile yaptıkları “Doğal Enerji Kaynağı Topraktan Faydalanılarak Pil Şarj Cihazı Tasarımı” proje, bölge sergisinde ziyaretçilere sunulurken, öğrenciler de akademik kurula yaptıkları sunum ile çalışmalarını tanıtma fırsatı buldular.

Öğrencilerinin bilgiden bilgi üretmenlerine, yaratıcı fikirler ve eserler ortaya çıkarmalarına önem veren Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, her alanda öğrencilerini desteklemeye devam ediyor.