Tarihçemiz

Okulumuzun fikir ve proje aşamaları İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda Genel Kurul toplantılarında görüşülmüştür.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi UĞURTAŞ; 06 Şubat 2007 tarihinde yapılan 5. olağan genel kurul toplantısında bölgemizde açılacak meslek lisesi sayesinde mesleki eğitimin yaygınlaşacağını ifade etmiştir.

04 Mart 2010 tarihinde yapılan 8. olağan genel kurul toplantısında da meslek lisesi gündeme gelmiş, meslek lisesiyle bölgemiz için de nitelikli elemanların yetişeceği belirtilmiştir.

22 Eylül 2010 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında ise ülkemizde yaşanan işsizlik sorununa rağmen bölgeye yapılan başvuruların çok azına dönüş yapıldığı, bunun nedeninin ise nitelikli elemanın yetiştirilememesi olduğu bir kez daha vurgulanmıştır. Açılacak meslek lisesiyle bu sorunun ortadan kalkacağı ifade edilmiştir.

24 Şubat 2011 tarihinde yapılan 9. olağan genel kurul toplantısında da; meslek lisesi projemiz ile ilgili gelişmeler paylaşılmıştır.

Okulun mimari proje aşaması ise, ilgili genel kurullarda alınan kararlardan sonra başlamıştır. Yönetim kurulunun kararıyla okul projesinin hazırlanması için ‘Mimari Proje Yarışması’ düzenlenmiştir. Ocak 2012 ‘ de okul projesi konusunda deneyimli mimarlar araştırılmış; İstanbul, Ankara ve İzmir’ de faaliyet göstermekte olan 7 mimarlık şirketine avan proje hazırlamak üzere davet yazısı yazılmıştır. Avan proje süresi 29 Şubat 2012 tarihinde sona ermiş, proje sunumları 23 Mart 2012’de 4 mimarlık şirketi tarafından yapılmıştır. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) teknik heyeti ve üniversite öğretim üyelerinden oluşan seçici heyetin yaptığı çalışmalar sonucunda İzmir’de faaliyet gösteren M+D Mimarlık şirketinin hazırlamış olduğu proje, en uygun proje olarak seçilmiştir. Uygulama projesi M+D Mimarlık şirketi tarafından hazırlanan okulumuzun inşaatına ise Ekim 2014’ te başlanmıştır.

2014-2015 eğitim öğretim yılında açılması planlanan okulumuzun inşaatının yetişmeyeceği ihtimaline karşı, eğitim öğretime geçici olarak prefabrik bir binada başlanılması kararlaştırılmıştır.

Eğitim öğretime, okulumuzun inşaatının tamamlanmasıyla birlikte 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren yeni binamızda devam edilmektedir.