Öğrencilerimiz Üniversiteleri Tanıyor

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yüksek öğrenim gören, uygulama becerisine sahip mühendisler yetiştirme hedefleri doğrultusunda dokuzuncu sınıftan itibaren öğrencilerini üniversiteye hazırlama çalışmalarına başlamaktadır.

Bu amaçla hedef belirlemenin önemine dikkat çeken Rehberlik Birimi, öğrencilerinin üniversiteleri ve bölümleri tanımaları amacı ile geziler düzenlemektedir.

11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen gezilerde Ege, Dokuz Eylül, İzmir Yüksek Teknoloji, Celal Bayar ve Yaşar Üniversitelerini ziyaret eden öğrenciler; Elektrik-Elektronik, Makine, Bilgisayar, Mekatronik ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin Başkanları ve akademisyenleri ile bir araya gelerek, bölüm tanıtımlarına ve derslere katıldılar. Böylece öğrenciler, akıllarındaki sorulara yanıt bulurlarken, hedeflerini daha net olarak çizme şansı yakaladılar.