Cenk KARACE

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Temsilcisi

Kurucu Temsilcimizin Mesajı

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de vurguladığı gibi her fabrika bir kaledir. Ülke ekonomisinin ve istihdamının kaleleri olan fabrikalarımız, ancak nitelikli iş gücünün becerisi, donanımı ve bilgisi ile bütünleşince üretimi şahlandırabilir.

İşte bu nedenle üretim kalelerinin komutanlarını yetiştiren mesleki eğitim çok önemlidir. Tüm dünyada teknolojisi ile ayakta alkışlanan, ekonomisi ile ilk sıralarda yer alan, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile fark yaratan ülkelere baktığımızda hep mesleki eğitimin ağırlığını görüyoruz.
Düşük genç işsiz sayısı ve başarılı endüstri sistemi ile dikkat çeken Almanya’da öğrencilerin yüzde 65’i mesleki eğitimin verildiği ikili sistemi tercih ederken, güçlü ekonomisi ile refah seviyesi en yüksek olan ülkeler arasında yer alan İsviçre’de her 3 öğrenciden 2’sinin mesleki eğitim veren okullara yönlendirildiğini biliyoruz.

Üretim dengesi ile her yıl cari açığın kapatılmasına katkı koyan Bölgemiz, çözüm bulmakta sanayimizin en çok zorlandığı ‘nitelikli eleman’ sorununa karşı da elini taşın altına koyarak 2014-2015 yılında Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi hayata geçirmiştir.

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, mesleğinde tam donanımla yetişmiş, öğretimin yanı sıra eğitimi ile de fark yaratan ‘nitelikli geleceğimizi’ yetiştirerek sanayimizin gücüne güç katmak amacıyla çıktığımız bu yolda öğrencilerimizin yetkinlikleri ile övünüyor, bu değerli çalışmaya katkı koyan herkese teşekkürü borç biliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla… ”

Cenk KARACE
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Temsilcisi