World Scholar’s Cup (WSC)

Daniel Berdichevsky, Uluslararası Eğitim Programı olarak World Scholar's Cup'a (Dünya Bilginler Kupası) 2006 yılında başlamıştır. Berdichevsky, farklı millet ve kültürlerden gelen öğrencileri normal okul müfredatlarının dışına çekerek, günümüz dünyasında gerçekleşen konuları ve fikirleri kolej ortamında tartışmak için bir araya toplamak için oluşturduğu bir programdır.

World Scholar's Cup 10 ile 18 yaş aralığındaki her dilden ve her kültürden öğrencinin katıldığı, kâr amacı gütmeyen, küresel hayır amaçlı kurulmuş bir girişimdir.

Uluslararası bilgi ve öğrenme dekatlonu olarak tabir edilen World Scholar's Cup, eğitici bir program olarak, takımların belirlenen ve belirtilen bir üniversitede Şampiyonlar Turnuvası için yarışacakları şekilde yapılandırılmıştır. Dünyanın dört bir yanındaki, akademik potansiyeli yüksek, ortaokul ve lise öğrencileri, her yıl Ocak ayında belirlenen bir tema üzerinden Fen Bilimleri, Tarih ve Edebiyat, Sosyal Bilimler, Sanat ve Müzik gibi alanlardaki performanslarıyla takım bilgi yarışmasına katılırlar. Bireysel bilgi yarışması, münazara ve makale yazma olmak üzere dört ayrı kategoride akademik donanımlarını İngilizce dilinde sergileme ve sınama fırsatı bulurlar.

Birçok okulda bu yarışma için hazırlanan 3 öğrenciden oluşan ekipler, öncelikle bölgesel turnuvalara katılırlar. Takımların kendi ülkelerinde yapılan bölgesel turnuvalardan birini geçmeleri halinde, 6 ayrı küresel turnuvadan birine katılmaya hak kazanırlar. Küresel turnuva barajını geçen takımlar, son olarak dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Yale Üniversitesi’nde düzenlenen Şampiyonlar Turnuvası’na katılarak eşsiz bir deneyim yaşama şansını yakalarlar. Bölgesel ve küresel turnuvalar 4 standart tur etkinliği şeklinde gerçekleşmektedir.

6-7 Ocak 2024 tarihlerinde Ege Lisesinde Daniel ve ekibi tarafından organize edilmiş turnuvaya okulumuzun 9- 10. sınıf öğrencileri, 4 takım olarak katılmış ve toplamda 46 madalya alarak bizleri gururlandırmıştır.

Münazara alanında öğrencilerimiz 200 öğrenci ile yarışmıştır.

Bireyselde derece yapan öğrencilerimiz:

• 9. sınıf öğrencimiz Malika Abdullina (4.lük)
  • 10. sınıf öğrencimiz Ege Arduç (5.lik)
  • 10. sınıf öğrencimiz Özgür Deniz Yılmaz (15.lik)
  • 10. sınıf öğrencimiz Hakan Yavuz (23.lük)

Turnuvaya katılan öğrencilerimizden Furkan Metehan Semerci, Mehmet Buğra Akkuş, Boran Sarp Durmaz, Emir Faruk Demir, Eren Acar da münazara dalında madalya almaya hak kazanmıştır.

Münazarada toplamda 45 takım içerisinde okulumuzda derece yapan takımlarımız:

12. olan takımımızın öğrencileri:
Furkan Metehan Semerci

Hakan Yavuz

Malika Abdullina

14. olan takımımızın öğrencileri:
Eren Acar

Emir Faruk Demir

Özgür Deniz Yılmaz

24. olan takımımızın öğrencileri:
Mehmet Buğra Akkuş

Ege Arduç

Boran Sarp Durmaz

Okulumuz münazarada İki kez Amerikan Kolejini yenmiş ve bizleri gururlandırmıştır.

9. Sınıf öğrencilerimizden Malika Abdullina sahnede münazara yapma hakkı kazanan sekiz öğrenci içerisine girmiştir.

Team Bowl alanında 50 takım içerisinde okulumuzda derece yapan takımlarımız:

14. olan takımımızın öğrencileri:

Furkan Metehan Semerci

Malika Abdullina

Hakan Yavuz

26. olan takımımızın öğrencileri:

Mehmet Şerif Kaya

Ahmet Fatih Özbek

Senanur Koçak

31. olan takımımızın öğrencileri:

Mehmet Buğra Akkuş

Ege Arduç

Boran Sarp Durmaz

32. olan takımımızın öğrencileri:

Eren Acar

Emir Faruk Demir

Özgür Deniz Yılmaz

Kompozisyon alanında da 120 kişi içerisinden okulumuz 10. sınıf öğrencisi Hakan Yavuz 34.sıraya yerleşmiştir.

Okulumuz Edebiyat alanında da derece yapmıştır.

Yenetek Show kısmında da okulumuz 9. Sınıf öğrencilerimizden Malika Abdullina, şarkı söylemiş, Ahmet Fatih Özbek kanun çalmış ve 10. sınıf öğrencimiz Hakan Yavuz da ilginç kostümü ile sahnedeki yerini alarak fark yaratmıştır.

Şampiyon yarışmacılar grubunda ise tüm alanlarda göstermiş oldukları başarılardan ötürü 10. Sınıf öğrencilerimizden Hakan Yavuz ve Özgür Deniz Yılmaz 30 kişi içerisine girerek derece yapmışlardır.

Son olarak tüm takımlarımız yurt dışında yarışma hakkı kazanarak bu güzel başarıları taçlandırmışlardır.

Emeği geçen WSC Kulüp öğretmenimiz Banu İNAM'ı ve tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

18 Ocak 2024