iaosb nedim uysal

TÜBİTAK Türkiye Finalinde Okulumuza Teşvik Ödülü

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Teknoloji Tasarım alanında 2 ayrı projeleri ile Bölge 1.likleri alan öğrencilerimiz, bir projemizin ulusal finalde aldığı “Teşvik” ödülü ile bizleri gururlandırdı.
Yarışmaya bu yıl 2 bin 615 okuldan, 19 bin 109 öğrenci 14 bin 10 proje ile katıldı. Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 1-3 Haziran 2021 tarihleri arasında final değerlendirmesine katıldı. Teknoloji Tasarım alanında finalist olan 22 projeden 2’si okulumuza ait olup öğrencilerimiz Erdem Çakır, Haluk Arhan Kaya’nın danışman öğretmenleri Dilek Poyraz ile hazırladıkları “Parçaların Artırılmış Geçekliği” ve Beren Lokmanoğlu, Yankı Çilingir’in danışman öğretmenleri Davut Karaca ile hazırladıkları Açı Bildirimli MIG/MAG Kaynağı Eğitim Torcu projeleri akademik kurullara sunuldu. Final yarışması sonucunda Beren Lokmanoğlu ve Yankı Çilingir’in hazırladıkları Açı Bildirimli MIG/MAG Kaynağı Eğitim Torcu projesi “Teşvik” ödülü almaya layık görüldü.
Bilgiden bilgi üretebilen, bilimin ışığında ilerleyen Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin iki yıldır çalışmalara başladığı TÜBİTAK Proje Yarışmalarında gösterdikleri başarı ve ilerleme, bilimsel çalışmalarda almak istediğimiz yolda doğru ve emin adımlarla yürüdüğümüzün göstergesi oldu. İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından ödülleri verilen öğrencilerimizi kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

17 Haziran 2021

Bu İçeriği Paylaş