iaosb nedim uysal

TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışmasında Bölge 1.likleri ve 3.lüğü Okulumuzun

52. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisinde bu yıl da yüzlerce proje arasından sergilenmek üzere okulumuzdan 7 proje seçildi. Akademik kurula yapılan sunumların değerlendirmesi sonucunda Teknoloji Tasarım alanında Makine Teknolojileri Öğretmenimiz Dilek Poyraz rehberliğinde öğrencilerimiz Erdem Çakır ve Haluk Arhan Kaya’nın hazırladığı “Parçaların Artırılmış Gerçekliği (PAG)” isimli proje Bölge 1.liğine yine Teknoloji Tasarım alanında Elektrik- Elektronik Teknolojisi Öğretmenimiz Davut Karaca rehberliğinde öğrencilerimiz Yankı Çilingir ve Beren Lokmanoğlu’nun hazırladığı “ Açı Bildirimli MIG/MAG Kaynağı Eğitim Torcu” isimli proje Bölge 1.liğine layık görüldü ve iki projemiz altın madalya ile Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Türk Dili ve Edebiyatı alanında Öğretmenimiz Asuman Gülsever rehberliğinde öğrencilerimiz Aybüke Beliz Eroğlu ve Ömer Faruk Türk’ün hazırladığı “Edebiyat Öğretiminde Akran Saati Uygulamasının Olumlu Etkilerinin Değerlendirilmesi Edebiyatçının (Göz) Yaşı isimli proje Bölge 3.lüğüne layık görüldü.

Proje tabanlı eğitim anlayışımız kapsamında öğrencilerimiz, derslerinde üreterek geliştirdikleri, bilgiden bilgi üretebilme becerilerini ortaya koydukları pek çok çalışmaya imza atmaktadır. Bilimsel proje hazırlama çalışmaları kapsamında yoğunlaştıkları TÜBİTAK projelerinde elde ettikleri dereceler ile de ulusal finalde bölgemizi gururla temsil edeceklerdir. Proje hazırlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, Türkiye finallerinde yarışacak öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz

5 Nisan 2021

Bu İçeriği Paylaş