iaosb nedim uysal

TEKNOFEST Türkiye İkinciliği Okulumuzun

2018 yılından beri düzenlenen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu sene 5 – 7 Ağustos tarihleri arasında Trabzon’da proje sunumları ve 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da finaller olmak üzere iki aşamada gerçekleşti.
Okulumuz bu seneki yarışmaya Çevre ve Enerji Teknolojileri alanında Elektrik – Elektronik alanı öğretmenimiz Serkan Gül danışmanlığında oluşturulan ve öğrencilerimiz Göktuğ Sipahi ile Ilgın Ceyhan’ın yer aldığı “Atıkmatik; Plastik-Cam-Metal Atıkları Otomatik Olarak Ayırarak Geri Dönüşüme Kazandıralım” projesi ile katıldı. Trabzon’da heyecanlı ve güzel geçen bir sunumun ardından projemiz yarışmaya başvuru yapan 8778 takım arasından seçilen 10 takımdan biri olarak finallere katılmaya hak kazandı.
29 Ağustos’ta Samsun’da başlayan ve dört gün süren yarışmanın sonunda projemiz Türkiye 2.si olarak aldığı ödülü okulumuza kazandırırken bizleri gururlandırdı. Teknofest’teki bu başarımız, diğer başarılarımız gibi okulumuzun teknoloji alanındaki çalışmalarını taçlandırdı. Bu büyük başarılarından dolayı öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tekrar kutluyoruz.

23 Kasım 2022

Bu İçeriği Paylaş