53. TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASINDA TEKNOLOJİ TASARIM DALINDA TÜRKİYE DERECESİ

Bu yıl Tübitak tarafından 53.sü düzenlenen lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri Naz Aynur Canaslan ve Latife Evrener öğretmenleri Serdar Gedik rehberliğinde teknolojik tasarım dalında hazırladıkları “ 4 yaş ve üzeri çocuklar için uygulamalı algoritma ve kodlama eğitim seti” projesi ile Türkiye 4.sü oldular. Ödül alan projemiz Ege Bölgesinde yarışmaya katılan 1156 proje arasından bölge sergisine davet alan 102 proje arasına girmiş, sonrasında teknolojik tasarım dalında Ege Bölge birincisi olarak ulusal finallere katılmaya hak kazanmıştır. Ankara’da yapılan final aşamasında projemiz Türkiye dördüncüsü olarak bölgemize ve okulumuza büyük bir mutluluk yaşatmıştır. Öğrencilerimiz ödüllerini Sanayi Bakanı Sayın Mustafa Varank ve Milli eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer elinden aldılar. Öğrencilerimizi ve rehber öğretmenimizi kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

14 Temmuz 2022