Dil Bayramında Prof. Dr. Ayşe İlker Konuğumuzdu

TDK Bilim Kurulu Üyesi, Celal Bayar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe İLKER 20 Eylül Cuma günü öğrencilerimizle buluştu. 26 Eylül Dil Bayramı etkinliği kapsamında gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Ayşe İlker Türkçe üzerine önemli bilgileri öğrencilerimizle paylaştı.
“Türkçenin Gücü” adlı konferansta Türkçenin tarihten günümüze kadar geçirdiği değişimleri anlatan Ayşe İLKER, Türkçenin dünyanın en eski ve en zengin beş dili içinde bulunduğunu, yaklaşık olarak 10 bin yıldır işlenen bir dil olduğunu belirtti ve Türkçe, yalnızca alıcı bir dil olmamış, aynı zamanda verici bir dil olarak yakın komşularına yüzlerce kelime vermiştir.” Dedi.
Sözlerini “Anadili Türkçe olan her bireyin görevi, Türkçeyi sevmek ve işlemektir.” diye tamamlayan Ayşe İlker öğrencilerimizin alkışları ile uğurlandı.