Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI

Günümüzde endüstriyel üretimin daha hızlı ve kaliteli yapabilmesi için insan gücünün yerini robotik sistemler almıştır. Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Alanı, endüstride otomatik üretim yapan bu sistemlerin programlanması, imalatı, üretimin denetlenmesi için yapılması gereken donanım ve yazılımsal işlemlerin yeterliliklerini kazandırmayı hedefleyen alandır.

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı, okulumuzda Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Dalı ile faaliyet göstermektedir. Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Dalı , gelişen teknolojinin ve değişen endüstriyel ihtiyaçların sonucunda Makina, Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar dallarının karşılıklı etkileşimlerinden hareketle kurulmuş uygulamaya dönük, çok disiplinli yeni bir mühendislik dalıdır.

Okulumuzda bu alanda temel mühendislik eğitimi olarak; temel ve orta seviye kod (yazılım) yazma, temel seviye elektronik kart tasarımı, temel seviye mikrodenetleyici programlama, orta seviye endüstriyel sistemleri ve dokunmatik görsel sistemleri programlama (PLC), üç boyutlu nesneleri çizme (SolidWorks), iki boyutlu çizim gerçekleştirme (AutoCad) ve temel mekanik eğitimi dersleri verilmektedir.

Okulumuzdaki her alanda olduğu gibi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında da bir Ar-Ge birimimiz bulunmaktadır. Ar-Ge laboratuvarlarımızda yazılım ve mekanik dâhil en son teknolojiye sahip test ve ölçü cihazları, özel proje çalışmalarında öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz, istediği amaç doğrultusunda üreteceği robotu tasarlayabilir, programlayabilir, elektronik kartını çizip baştan sona imal edebilir. Ayrıca öğrenmiş olduğu katı cisim modelleme programı ile mekanik parçalar tasarlayıp 3 boyutlu yazıcı ile özgün projeler üretebilirler. Okulumuzda öğrencilerimizin yapmış olduğu tüm projelere maddi destek ve deneyimli öğretmenlerimiz tarafından, proje rehberliği verilmektedir.

Öğrencilerimizin, dünya standartlarında iyi mühendisler olarak yetişmesini istediğimizden dolayı; eğitim kadromuz, endüstride en az bir soruna çözüm bulmuş, çeşitli mühendislik yarışmalarında derece elde etmiş, özel mühendislik projeleri gerçekleştirmiş, endüstrideki uygulamayı bilen teknik öğretmenler ve mühendislerden oluşturulmuştur.

Okulumuzdaki bütün mekatronik uygulama setleri, okulumuzda temel mühendislik derslerini veren, mühendis ve teknik öğretmenler tarafından tasarlanıp üretilmektedir. Bu özel projelere öğrenciler gerek tasarım, gerek mühendislik, gerekse üretim anlamında dâhil edilmektedir.

Tanıtım sunumunu indirmek için tıklayınız...