Elektrik-Elektronik Teknolojisi

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

Günümüzde elektrik elektronik teknolojisi, sanayinin ve hayatımızın temel taşlarından biri haline gelmiştir. Hızla değişen teknolojik gelişmeler, en çok bu alanda yaşanmaktadır.

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında, endüstride bir sistemin otomatik yürümesi için gerekli olan donanımın tasarlanması, programlanması, montajının yapılması gibi uygulama ve teorik esaslı temel mühendislik eğitimi verilmektedir. Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı okulumuzda, Endüstriyel Bakım ve Onarım Dalı ile faaliyet göstermektedir. Endüstriyel Bakım ve Onarım Dalının amacı, elektrik elektronik sistemlerinin bakım ve onarımına ilişkin gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktır.

Öğrencilerimiz, çoğu üniversite laboratuvarlarında dahi bulunmayan malzemeleri ve donanımı kullanma fırsatına sahiptir. Bazı laboratuvarlarda her öğrenciye üç deney seti düşerken, bazı laboratuvarlarda her öğrenciye minimum bir deney seti düşmektedir.

Okulumuzda bu dalda temel mühendislik eğitimi olarak; temel, orta ve ileri seviye kod yazma, elektronik kart tasarımı, orta seviye mikrodenetleyici programlama, orta seviye endüstriyel sistemleri ve dokunmatik görsel sistemleri programlama, üç boyutlu nesneleri çizme, iki boyutlu çizim gerçekleştirme eğitimi verilmektedir.

Benimsemiş olduğumuz eğitim modeli öğrencilerin kişisel özelliklerini esas almakta ve onların maksimum düzeyde gelişmesine olanak sağlamaktadır. Örneğin; yazılım yeteneği olan öğrencilere ekstra yazılım uygulamaları, çizim yeteneği olan öğrencilere ekstra çizim uygulamaları içeren deney föyü verilmektedir.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz, edindikleri bilgilerle bir binanın elektrik tesisatını, sesli ve görüntülü iletişim tesisatını bilgisayar programında çizip, uygulamasını yapabilir. Kendi tasarladığı projeyi hayata geçirmek için; elektronik kart programlayabilir, cep telefonundan bir hava aracını uzaktan kumanda edebilir, otomatik çalışan bir fabrikanın beyni olarak adlandırılabilecek cihazları (PLC) programlayabilir, evindeki bilgisayarından endüstrideki makinelere bağlanıp onları kontrol edebilirler.

Okulumuzdaki her alanda olduğu gibi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında da bir Ar-Ge birimimiz bulunmaktadır. Ar-Ge laboratuarlarımızda yazılım ve mekanik dâhil en son teknolojiye sahip test ve ölçü cihazları, özel proje çalışmalarında öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Tanıtım sunumunu indirmek için tıklayınız...