Matematik Öğretmenlerimiz “2. Kanguru Matematik Sempozyumu”nda

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğrencilerin akademik gelişimlerini sağlamak amacı ile öğretmen eğitimlerinin önemine inanıyor ve bu kapsamda düzenlenen sempozyum ve çalıştaylara katılım sağlamaya devam ediyoruz.

6-7 Nisan tarihlerinde Şirince’de düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından gelen matematik öğretmenlerinin ve akademisyenlerin katıldığı 1 panel, 21 sunum ve 11 atölyeden oluşan “2. Kanguru Matematik Sempozyumu”nda öğretmenlerimiz hem eğitmen hem de katılımcı olarak yer aldı.

Müdür Yardımcımız ve Matematik Bölüm Başkanımız Hasan Özelce’nin yapmış olduğu, okulumuz Elektrik-Elektronik ve Endüstriyel Otomasyon Bölümleri öğrenci ve öğretmenlerinin tasarladığı lazer arp, elektronik bateri ve mızıkanın yer aldığı sunumda “Robotun Matematiği” konusu ele alındı. Kodlama sistemi ile yapılan, engelli insanların da müzik aleti çalabilmesini amaçlayan robot orkestrasının görsel bir şölen yaptığı sunum katılımcıların yoğun ilgisini topladı.

Matematik öğretmenlerimiz, katıldıkları matematiksel modelleme, matematiğin yaşamla ilişkisi, materyal destekli eğitim ve materyal hazırlama, farklı ülkelerdeki matematik eğitimleri konulu sunum ve atölyelerden öğrendikleri yeni bilgileri, öğrencilerin eğitimleri için kullanabileceklerini belirtirken zümre içinde paylaşımda bulunma fırsatı da yakaladılar.