10. Sınıflarımız Çanakkale’de

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak sosyal etkinlikler çerçevesinde her yıl 10. sınıf öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz Çanakkale gezimiz bu yıl 01-02 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Asos-Behramkale ziyareti ile başlayan gezi, Troia Antik kenti, Gelibolu Yarımadası, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Seddülbahir Köyü, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Tabyalar, Anzak Anıtı, 57.Alay Şehitliği ve Conk Bayırı, Nusret Mayın Gemisi, Deniz müzesi, Çimenlik Kalesi ve Aynalı Çarşı’yı ziyaretleri ile devam etti.

Türk tarihinin en önemli zaferlerinden olan Çanakkale Savaşı, Türk ordusunun kazandığı destansı zaferlerden biridir. Öğrencilerimiz Çanakkale zaferini gezerek, görerek ve öğrenerek, bu büyük destanın hikayelerini dinleyerek, yüreklerinde onur ve gurur, zihinlerinde ise pek çok anı ile evlerine dönmenin mutluluğunu yaşadılar.