2019 - 2020 Öğrenci Kayıt ve Kabul İşlemleri

ÖZEL İZMİR ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ NEDİM UYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT VE KABUL İŞLEMLERİ
III. KAYIT DÖNEMİ

A - BAŞVURU ŞARTLARI

Kayıt başvurusu için adayların, Milli Eğitim Bakanlığınca 8.sınıflar için yapılan merkezi sınava (LGS) katılmış ve sınavlarının geçerli sayılmış olması gerekmektedir.

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurum Yönetmeliğine göre:

Bu şartları taşıyan, ortaokulu 2018-2019 eğitim öğretim yılında bitirmiş kız ve erkek öğrencilerden,
merkezi sınavda (LGS) Türkiye geneli ilk % 7.00 'lik başarı dilimine girenler ön kayıt yaptırabilecek ve puan üstünlüğüne göre sıralama yapılacaktır.

B - KAYITLARLA İLGİLİ ESASLAR

1.
Kayıt için öğrenci, velisi ile birlikte okulumuza gelerek başvuru formu dolduracaktır. Kayıt yaptıran her öğrenci ile bireysel rehberlik görüşmesi yapılacaktır.
2. İkinci Kayıt Dönemi işlemleri 24 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılacaktır.
3. Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2019-2020 eğitim öğretim yılında toplam 120 öğrenci alınacaktır.
4. İkinci Kayıt Dönemi sonunda açık kontenjan kalması durumunda, Kontenjan Belirleme ve Kayıt Kabul Komisyonu tarafından VI. Dönem Kayıt takvimi hazırlanarak, okulumuzda ve okulumuzun www.iaosbnedimuysalatl.k12.tr internet adresinde yer alan web sayfasında ilan edilecektir.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

• Öğrenci ile öğrencinin anne ve babasının nüfus cüzdan fotokopileri,
• 2 adet öğrenci, 1 adet öğrenci velisinin fotoğrafı,
• Kan grubu kartı,
• İkametgâh belgesi,
• Sporcu lisansı, ulusal ve uluslararası bilimsel ve teknik proje yarışmalarında aldığı dereceleri gösterir belge/belgeler,
• Öğrencinin okulumuzdaki meslek alanlarında öğrenim görmesinde sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu

*** Kesin kayıt yapıldıktan sonra okulumuzdan ayrılan öğrencilerin, tekrar başvuruda bulunmaları halinde, başvuruları, açık kontenjan bulunması durumunda değerlendirilecektir.

C- AÇIKLAMALAR

1. Bakanlıkça puanların değiştirilmesi durumunda, MEB sisteminde yer alan en son puan kullanılacaktır.
2. Okulumuz, belirlenen kontenjanı doldurmak zorunda değildir.
3. Kayıt kabullerde öğrenci velileri Resimli Kimlik ve e-okul sistemine giriş için gerekli belgeleri yanlarında bulunduracaklardır.
4. Bu duyuruda bulunmayan hususlarda, okulumuz Kontenjan Belirleme ve Kayıt Kabul Komisyonu’nun alacağı karar geçerli olacaktır. 12.07.2019

Aslı AKI
Okul Müdürü