2018-2019 Öğrenci Kayıt ve Kabul İşlemleri

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖĞRENCİ KAYIT VE KABUL İŞLEMLERİ

1. BAŞVURU ŞARTLARI

Kayıt başvurusu için adayların, Milli Eğitim Bakanlığınca 8.sınıflar için yapılan merkezi sınava (LGS) katılmış ve sınavlarının geçerli sayılmış olması gerekmektedir.

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurum Yönetmeliğine göre;

Bu şartları taşıyan, ortaokulu 2017-2018 eğitim öğretim yılında bitirmiş kız ve erkek öğrencilerden, merkezi sınavda (LGS) Türkiye geneli ilk %10,00’lık başarı dilimine giren öğrenciler kayıt yaptırabilecek ve puan üstünlüğüne göre sıralama yapılacaktır.

1. KAYITLARLA İLGİLİ ESASLAR

1. Kayıtlar: Kayıt için öğrenci, velisi ile birlikte okulumuza gelerek başvuru formu dolduracaktır. Kayıt yaptıran her öğrenci ile bireysel görüşme (mülâkat) yapılacaktır. Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2018-2019 eğitim öğretim yılında toplam 120 öğrenci alınacaktır.
  2. Kontenjan Belirleme ve Kayıt Kabul Komisyonu tarafından belirlenecek yüzdelik dilim sınırına kadar kesin kayıt yapılacaktır.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

• E-okul sistemine giriş için gerekli belge/belgeler,
  • Öğrenci ile öğrencinin anne ve babasının nüfus cüzdan fotokopileri,
  • 2 adet öğrenci, 1 adet öğrenci velisinin fotoğrafı,
  • Kan grubu kartı,
  • İkametgâh belgesi,
  • Öğrencinin okulumuzdaki meslek alanlarında öğrenim görmesinde sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu.

1. AÇIKLAMALAR

1. Bakanlıkça puanların değiştirilmesi durumunda, MEB sisteminde yer alan en son puan kullanılacaktır.
  2. Okulumuz, belirlenen kontenjanı doldurmak zorunda değildir.
  3. Kayıt kabullerde öğrenci velileri Resimli Kimlik ve e-okul sistemine giriş için gerekli belgeleri yanlarında bulunduracaklardır.
  4. İkinci kayıt döneminde ön kayıt yaptırıp, yerleşemeyen öğrencilerin ön kayıt başvuruları, diğer kayıt dönemlerinde de geçerli sayılacaktır.
  5. Bu duyuruda bulunmayan hususlarda, okulumuz Kontenjan Belirleme ve Kayıt Kabul Komisyonu’nun alacağı karar geçerli olacaktır.

ASLI AKI
MÜDÜR VEKİLİ